Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при палене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дадох му ток. Никаква промяна .

Comment

Днес карах колата на диагностика и компютъра даде само 1 грешка- Електронен ключ! Свалихме платката от кутииката и презапоихме всички спойки със специален поялник с горещ въздух за Мобилни телефони . Сложихме я обратно. Замерихме дали идва захранване до имобилайзера и показа че вс е наред. Проверихме и антената на имобилайзера и тя работи. Когато почнах да паля, лампата пак не гаснеше но после взе да премигва и накрая изгасна.После колкото и да давах на контакт лампата вобще не светеше.Опитах да запаля няколко пъти но не можах.Пак закачихме компютъра и пак същата грешка. Интересното е че компютъра показа че двигателя има разрешение да се стартира.Само че падна акумулатора и нямаше ток да върти здраво стартера.колата остана в сервиза.Утре ще продължим с зареден акумулатор да видим какво ще стане. Малко песимистично съм настроен. Дано не се е прецакало повече. Притеснява ме тази лампа дет изобщо изгасна и не се появи повече.

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
        До колкото съм чувал ако е слаб акумулатора и така става, един вид това е защита от слаб акумулатор. Пробвай да дадеш ток с кабели когато прави проблема и виж дали ще го има пак.
        Като чета и на мен ми се струва, че е твърде вероятно проблема да е в акумулатора - това ми го правеше миналата зима малката Алфа преди да и сменя батерията.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Между другото, не е лошо да си изписвате коя година ви е колата - това е елементарно и ще спести много въпроси, а може да даде информация за правилни отговори.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Колата е jtd 136 ps 99 година.

Comment

Имобилайзера умря!!! R.I.P. Колата пали само аварийно с код. Кажете сега какво да правя. Сервизи??? От Смолян съм.

Comment

Знам че имобилайзер се деактивира/премахва срещу 150-200лв.но тук в София
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от marian666 Покажи съобщение
                  Имобилайзера умря!!! R.I.P. Колата пали само аварийно с код. Кажете сега какво да правя. Сервизи??? От Смолян съм.
                  Ами може при електрончик и да ти обучи друг имобилайзер - купен от морга.
                  Втори вариант както каза колегата Linkestis, срещу 150-200лв се скопява чрез програма и караш без имобилайзер. Във всеки що годе приличен съвременен сервиз имат апаратура за диагностика, чрез или по скоро с помоща на която се скопява имобилайзера. Друг е въпроса дали тези които го ползват могат да боравят с апаратурата.
                  sigpic
                  Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                  АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                  АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Прочетох мненията но не разбрах защо като е стояла на слънце дълго време и после познава ключа от втория или третия път. До сега никакви ядове.

Поздрави
                    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение
                      Прочетох мненията но не разбрах защо като е стояла на слънце дълго време и после познава ключа от втория или третия път. До сега никакви ядове.

Поздрави
                      Дайте предложения........

Comment

Така, днес си почистих и наместих отново всичко по системата ИМОБИЛАЙЗЕР и днес от около 50 може и повече запалвания колата разпознава ключа от първият път като покарам ще видя дали има ефект или е само заблуда.

Поздрави

Comment

Working...
                        X